снимка Булфото Чакащи за белодробна трансплантация и техните близки обвиняват здравния

...
снимка Булфото Чакащи за белодробна трансплантация и техните близки обвиняват здравния
Коментари Харесай

Чакащи за белодробна трансплантация поискаха оставката на здравния министър Кирил Ананиев, започват протест

снимка Булфото 

Чакащи за белодробна трансплантация и техните близки упрекват здравния министър Кирил Ананиев, че не може да се оправи с казуса с трансплантациите у нас. Това заяви " Гласове ". 

 

Потърпевши и представители на Асоциация Пулмонална хипертония оповестиха националния пресклуб на Българска телеграфна агенция, че ще изискат оставката му и стартират неопределен митинг под мотото " Здравни емигранти " пред Министерството на здравеопазването на 18 септември от 7.30 часа.

Те допълниха още, че са изпратили покана на министъра да се включи в днешната полемика, на която той не се е отзовал, нито е изпратил представител на министерството.

От Асоциация " Пулмонална хипертония " упрекват Ананиев и здравното министерство в непросветеност и индиферентност по отношение на здравословното положение и потребностите на чакащите опция за транспалнтация български жители. По думите им, в страната ни няма съответни политики, база и експерти, което принуждава болните да търсят лекуване отвън страната, да се трансфорат в здравни емигранти и ги лишава от правото им на живот.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР